Geschreven door
Support the line
Datum
mei 11, 2022

De officiële datum is reeds bekendgemaakt: vanaf 1 juli 2023 stopt de verwerking van data in Universal Analytics (UA). Ben jij klaar om de nieuwe manier van meten te ontdekken? Met ons 6-stappenplan verzamel je binnen no-time data binnen Google Analytics 4 (GA4).

Google Analytics 4 instellen in 6 stappen

  1. Ga naar de beheerdersomgeving en kies in de property-kolom voor ‘instelassistent voor GA4’.
  2. Klik op de blauwe button ‘aan de slag’ en klik op ‘property maken’.

    Goed gedaan! Je Google Analytics 4 property is aangemaakt. Om te zorgen dat je websitegegevens daadwerkelijk worden gemeten, moeten er nog een paar stappen worden ondernomen. Dit doe je door een nieuwe trackingcode op je website te plaatsen. Dit kan zowel via de Google Tag Manager als via je developer. In de onderstaande stappen hanteren we de methode via Google Tag Manager.

  3. Klik opnieuw op “instelassistent voor GA4” in het linkermenu. Ga naar ‘uw property bekijken’.

  4. Je wordt nu doorgestuurd naar de gegevensstreams van je website. De gegevensstreams staan al voor je klaar. Open de gegevensstreams.

  5. Kopieer het Metings-ID dat rechtsboven wordt weergegeven en open je Google Tag Manager account in een ander tabblad.

  6. Maak een nieuwe tagconfiguratie aan met het type Google Analytics: GA4-configuratie. Plak het Metings-ID en plaats de trigger op “alle pagina’s”. Klik op “opslaan”. De nieuwe tag is nu aangemaakt. Om deze tag te activeren moet je alleen nog op de blauwe button ‘verzenden’ klikken.

Gefeliciteerd! Google Analytics 4 is nu aangemaakt én verzamelt data. Vanaf nu verzamel je dus data via Universal Analytics (UA) en GA4. Het is erg belangrijk dat je niets verandert aan de oude tags en trackingcodes in Google Tag Manager. Je voegt dus nieuwe codes toe voor GA4 en laat de oude gewoon staan voor UA. Op deze manier kun je GA4 en UA naast elkaar blijven gebruiken. Wil je ook de conversies goed instellen voor GA4? Volg dan Het stappenplan: Conversies instellen in Google Analytics 4

Ben je verder benieuwd naar hoe ons Google team met specialisten jouw zichtbaarheid kan vergroten? Plan vrijblijvend een afspraak met ons in en kom erachter hoe wij jouw business kunnen laten groeien. 

Tags
Categorieën