Geschreven door
Support the line
Datum
januari 25, 2021

The only constant in life is change. Dus het zal je niet verbazen dat er de afgelopen maand weer nieuwe ontwikkelingen zijn geweest. We houden je weer op de hoogte van social media updates van Januari in Social Catch Up nummer 4!

 1. Redesign Facebook Pages

De look van de pagina is weer veranderd om meer overzicht te creëren. Daarmee zijn de volgende veranderingen aangebracht:

 • Makkelijker navigeren tussen je persoonlijke profiel en je bedrijfsprofiel.
 • In plaats van pagina likes en pagina volgers, zijn er nu alleen pagina volgers.
 • Nieuwe beheerders functies specifiek toe kennen: inhoud plaatsen, adverteren, community activiteit managen.
 • Nieuwe Q&A feature die alleen nog beschikbaar is op de computer. Waarbij je een onderwerp toe kunt voegen waar je volgers naar kunnen vragen. Als je de vragen beantwoordt worden de vragen en antwoorden een verzameling waar fans doorheen kunnen scrollen.

2. Facebook Messenger in Europa

Ook de Messenger tool heeft een transformatie ondergaan. Namelijk: 

 • Geen profielfoto zichtbaar wanneer een Facebook gebruiker een gesprek begint met je Messenger-chatbot
 • De type-indicator verdwijnt. Zo zie je het dus niet wanneer iemand aan het typen is.
 • Geen menu in je chat. Deze gebruikte men eerder om Facebook gebruikers makkelijker te laten navigeren naar je chatbot flow
 • Alleen nog maar afbeeldingen versturen en ontvangen, dus geen video’s, bestanden en audio berichten. 
 • Ook in de live chat met een echte klantenservice medewerker krijg je geen profielfoto meer te zien van de medewerker waarmee je in de chat zit.
 • Geen templates meer voor een betere klantenservice ervaring. 
 • De one-time notificatie vervalt

3. ClubHouse in de social media updates van Januari!

Deze update heeft niet zoveel te maken met Facebook en Instagram, maar is nu wel helemaal trending en wellicht interessant voor jou. 

Wat is clubhouse?

Clubhouse is een nieuwe social media app die zich richt op geluid. Door gebruikers wordt het vergeleken met “twitter met geluid”. Dit gebeurt via “clubs”, een soort digitale ruimte/groep. Je kunt hierdoor dus praten tegen de de mensen in de desbetreffende club in plaats van te typen. 

Hoe krijg je toegang tot clubhouse?

Voor nu is clubhouse alleen nog maar beschikbaar voor IOS gebruikers. Zie de afbeelding voor het icoontje van de app. Daarnaast is het ook “invite-only”, dit houdt in dat je alleen uitgenodigd kan worden door iemand die al lid is van clubhouse. Dan kun je opzoek gaan naar een club waaraan je wilt deelnemen en dien je toegang te krijgen van de beheerder van die club. socialmediaupdatesjanuari clubhouse

Ben jij benieuwd naar clubhouse? Vind iemand binnen je netwerk die al lid is en vraag om een uitnodiging!