Geschreven door
Support the line
Datum
maart 31, 2021

Het eerste kwartaal van dit jaar zit er weer op. En de social media platformen hebben niet stilgezeten. Daarom delen we vandaag de social media updates van maart met je. Echter gaat het deze keer vooral om dingen die op de plank liggen, maar ze zijn de moeite waard om even te lezen!

Facebook Rooms – Audio only optie

Clubhouse is trending aan het worden en Facebook speelt er genadeloos op in. Het social media platform is bezig met een audio only optie in Facebook rooms. Eigenlijk is dit een stapje terug voor het platform, omdat het eigenlijk Facebook Rooms is zonder video functie. Wel is dit heel interessant voor Facebook groepen om een sterk community gevoel te creëren.

Instagram Live RoomsInstagramliverooms

Op 1 maart 2021 introduceerde Instagram de live rooms. Het geeft gebruikers de mogelijkheid om live te gaan op Instagram met nog 3 andere personen. Voorheen was het alleen mogelijk om met in totaal 2 personen live te gaan. De hosts in deze live rooms zijn in de gelegenheid om reacties te rapporteren en blokkeren. Er zullen nog meer ontwikkelingen aankomen omtrent Instagram Live Rooms, met hoogst waarschijnlijk ook een audio optie. Hiermee gaat ook Instagram Clubhouse achterna.

Instagram Story drafts

Instagram kondigt aan binnenkort story drafts mogelijk te maken. Bij een feed post is het momenteel al mogelijk om iets als concept op te slaan, maar bij story’s is dat niet het geval. Je kunt nu wel een story opmaken, downloaden op je telefoon en later alsnog gebruiken. Maar hierbij kun je dan later geen wijzigingen meer aanbrengen. Een story in concept opslaan zou ideaal zijn om story’s al van te voren klaar te zetten.

Wij zijn ontzettend benieuwd naar de ontwikkelingen van deze social Media updates van maart en wat de komst van Clubhouse allemaal teweeg gaat brengen op Facebook en Instagram. 1 ding is zeker, ze zitten er bovenop. To be continued.