Geschreven door
admin
Datum
november 13, 2018

Instellen Facebook-pixel

Bij het online adverteren op Facebook en Instagram is niets zo belangrijk als data. Maar hoe zorg je er nou voor dat je de effectiviteit van je advertenties kunt meten?

De Facebook-pixel is hét hulpmiddel als het gaat om het meten van jouw advertenties. We lichten graag toe hoe je de pixel integreert in je website en controleert.

Maak je gebruik van WordPress, Squarespace, Wix, Jimdo, Drupal of Joomla voor je website. Of van Woocommerce, Shopify, Magento, Storeden, Prestashop, BigCommerce, 3dcart of Opencart voor je webshop? Dan is de Facebook-pixel makkelijk in te stellen met een van de partnerintegraties vanuit Facebook.


In je advertentie omgeving vind je in het menu onder ‘Meten en rapporteren’ het kopje ‘Partnerintegraties’.

 

In het vervolgscherm zie je een overzicht van alle partnerintegraties. Kies hier de integratie die van toepassing is voor je website of webshop. Klik op de blauwe knop ‘Account koppelen’. Selecteer indien nodig de juiste pixel en volg de stappen die Facebook beschrijft. Let op, bij stap twee zal je een zip bestand moeten downloaden. Klik hiervoor op de groene download knop.

 

Maak je gebruik van een custom website? Dan adviseren we de Facebook-pixel te integreren met Google Tag Manager. Wanneer je gebruik wilt maken van de partnerintergratie voor Google Tag Manager dien je hiervoor eerst Google Tag Manager volledig in te stellen. Wanneer Google Tag Manager ingesteld is kan je de stappen zoals aangegeven bij de partnerintergratie volgen.

Om te controleren of de Facebook-pixel goed op jouw website staat adviseren we je gebruik te maken van de Google Chrome extensie: Facebook Pixel helper. Wanneer je de extensie hebt toegevoegd aan je browser kan je alle pagina’s van je website nalopen. Wanneer de Facebook-pixel goed staat ingesteld zal het icoontje blauw oplichten met een groen blokje. Het cijfer in het blokje geeft weer hoeveel pixel-gebeurtenissen gekoppeld zijn aan de webpagina. Wanneer het icoontje grijs blijft adviseren we je de pixel integratie na te lopen.

Correct ingesteld: 

Nog niet correct ingesteld: 

 

Wil je nog meer uit jouw social media advertising halen? Of wil je een keer strategisch sparren met een van onze specialisten? We denken graag met je mee en bieden graag ondersteuning bij het online uitbouwen van jouw business. Vul onderstaand formulier in en we spreken elkaar snel.

[activecampaign form=17]