Geschreven door
Support the line
Datum
juni 17, 2020

Dagelijks staan meerdere social media kanalen vól met berichten en content van miljoenen mensen. In Nederland zijn op Instagram dagelijks 3,4 miljoen (!) gebruikers te vinden, op Facebook zijn dit er zelfs meer dan 7 miljoen! 

Plaats jij ook regelmatig berichten op je social media? Dan herken je ook vast het volgende probleem: je wilt je volgers wel blijven inspireren, maar zit vaak zelf zonder inspiratie. Je wilt je onderscheiden van je concurrenten, maar weet niet waar je moet beginnen. 

Waarover moet ik een post plaatsen? Wanneer moet ik een post plaatsen? 

Ook vergeet je vaak dagen of zelfs weken om een social-post te maken en is het een zooitje op je feed. Hier mag wel eens wat meer structuur in komen. 

De perfecte oplossing: een contentkalender!

 

Een contentkalender heeft veel voordelen. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Een contentkalender leert je plannen, deadlines zijn voor jou geen probleem meer.
  • Een contentkalender is een goed hulpmiddel bij het verzamelen van ideeën: brainstorm!
  • Vooruit werken: jij mist geen enkele belangrijke dag op social media! Zo heb je ook genoeg tijd om een mooie foto te schieten die perfect past bij het onderwerp van je post. Je kan tijdig inspelen op belangrijke momenten zoals feestdagen of events. 
  • Met een contentkalender ben jij altijd online aanwezig! Volgers hoeven jou niet ineens 3 weken te missen omdat jij keihard aan dat nieuwe project werkt: die content heb je namelijk allang gemaakt. Consistentie is key!
  • Verbeter de kwaliteit van je content met een contentkalender. Begin bijvoorbeeld een rubriek op Instagram die elke week terugkeert.

 

[activecampaign form=7]

Tags
Tips
Categorieën