Geschreven door
admin
Datum
januari 14, 2019

Jaren terug is het fenomeen ‘’Blue Monday’’ uit Amerika over komen waaien. Deze dag zou de meest deprimerende dag van het jaar zijn. Van de goede voornemens om iedere dag te sporten en dagelijks een salade te lunchen is niets terecht gekomen.

Waar sommigen deze dag misschien zien als deprimerende dag, zien wij bij Social Catch juist vooral veel kansen voor ondernemers.

Hieronder vind je 3 kansen om op deze dag je slag te slaan als ondernemer.

 

Kans 1: Vrolijk je doelgroep op

Je doelgroep opvrolijken kan op verschillende manieren. Je kan bij iemand een glimlach op het gezicht toveren door diegene een stukje eigen creatieve content te laten zien. Maak een toffe visual dat past binnen jouw product of dienst en zorg voor positiviteit.

Hierbij alvast wat inspiratie:

<video> Coolblue deed, zeer passend bij hun slogan, alles voor een glimlach (bron).

Ook M&M’s pakte het tof aan deze dag:

Social Catch Blue Monday voorbeeld door M&M's
Bron: mms.com

 

Kans 2: Lanceer een actie

Ieder jaar wordt deze dag steeds groter (lees: commerciëler). Vergelijk het maar eens met bijvoorbeeld Black Friday of Cyber Monday. Dit waren eerst dagen waar enkele webshops ‘’iets mee deden’’. Nu ben je als ondernemer eerder een uitzondering wanneer je niets met deze dagen doet.

Nu Blue Monday ook zijn opmars maakt, is deze dag bij uitstek geschikt om een mooie actie te lanceren. Als webshop kan je een (kleine) korting geven om het leed van de dag wat te doen verzachten en als kennisondernemer kan je bijvoorbeeld een online cursus of e-book met korting aanbieden.

In welke markt je ook actief bent; zorg ervoor dat je waarde weggeeft.

 

Kans 3: Deel actief jouw Blue Monday activiteit

Welke inhakers je ook gebruikt op deze dag: laat het aan de buitenwereld zien. Plaats jouw inhaker in een e-mailcampagne en plaats het op je socials. Je zult er positieve reacties op ervaren, zowel in blije mensen als in omzet.

Wij zijn erg benieuwd wat jij deze dag doet. Laat je het hieronder even weten?

 

Wil je nog meer uit jouw social media advertising halen? Of wil je een keer strategisch sparren met een van onze specialisten? We denken graag met je mee en bieden graag ondersteuning bij het online uitbouwen van jouw business. Vul onderstaand formulier in en we spreken elkaar snel.

[activecampaign form=17]

Categorieën